Nyomtatás

Ha van egy sima fotó a telefonján, ezzel látványosan feldobhatja

2019-12-11 718

Ha a legmenőbb képszerkesztő alkalmazásra vágyik, ne keressen tovább: ez az app minden fontos funkciót garantál, méghozzá ingyen.

Ajánlottunk már jó néhány remek fotós alkalmazást, de a képszerkesztők közül talán a legjobb az Androidra, iPhone-ra és iPadre is ingyen letölthető PicsArt Photo Editor. Az app ugyanis mindennel szolgál, amellyel lájkgyanúsan feldobhatók a képek. Ehhez csak egy gyors facebookos vagy emailes regisztráció szükséges az alkalmazás megnyitása után, illetve legalább 3 kedvenc képstílust ki kell választani, majd kezdődhet is a szerkesztés.

boo

Alul középen a “+” ikonra kattintva 4 lehetőség adódik. Sorba is megyünk rajtuk. Az első az “Edit” amellyel kiválasztható egy fotó a mobil vagy tablet galériájából, majd alul minden fontos szerkesztési lehetőség megjelenik.

A “Magic” opciót emelnénk ki ezek közül, ugyanis a nagy sikert arató Prisma alkalmazáshoz hasonló, sőt, még annál is érdekesebb filterek vannak itt, amelyeket megérintve még személyre is szabhatunk.

A “Collage” opcióval kollázsok készíthetők, méghozzá villámgyorsan: csak ki kell választani a képeket, és felül már automatikusan megjelennek sorban a lehetséges kollázsok. A “Draw” funkcióval rajzolni lehet, kétféle módon: a “Draw on Photo” lehetőséget választva egy képünket dobhatjuk fel rajzzal, illetve rengeteg háttér közül választva egy önálló rajz is készíthető.

A “Camera” feliratra kattintva fotó készíthető, itt pedig a felső sáv eszköztárából az “fx” a legérdekesebb, itt ugyanis filterek közül lehet választani, hogy már előre lássuk, milyen lesz a filterrel a kép, ha megnyomjuk a felvétel gombot.

Az alkalmazáshoz sok olyan videó készült, amelyek gyorsan bemutatják a legfontosabb funkciók használatát.

Forrás: hvg.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek