Nyomtatás

Már szervezik a budapesti a Fed-kupa döntőjét

2019-12-03 612

A Papp László Sportarénában rendezik jövő áprilisban a női tenisz Fed Kupa döntőjét. A Magyar Tenisz Szövetség keddi sajtóközleménye szerint a kormányzattal karöltve már elkezdték a finálé előkészítését, melynek nemcsak jövőre, hanem 2021-ben és 2022-ben is Budapest lesz a házigazdája, írja az MTI.

A szervezési munkákkal jól haladunk, folyamatosak a szakmai egyeztetések a Nemzeti Sportügynökség kollégáival, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy a nemzetközi női tenisz igazi ünnepének adjon otthont Budapest jövő tavasszal. Biztosak vagyunk abban, hogy a magyar Fed-kupa csapat számára is nagy lökést jelenthet, hogy a rendezésnek köszönhetően alanyi jogon vehet részt a döntőben, és hazai pályán versenyezhet a világ legjobb válogatottjaival, remélhetőleg a legerősebb összeállításában

– mondta Richter Attila, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára, a Fed Kupa-döntő versenyigazgatója.

A döntő sorsolását február 11-én tartják a Szépművészeti Múzeumban, Billie Jean King, a Fed Kupa nemzetközi nagykövete, a történelem egyik legjobb női teniszezője részvételével.

Az újjászervezett Fed Kupa selejtezőit február 7-8-án vívják, és a nyolc győztes csatlakozik az április 14. és 19. közötti, 12 csapatos finálé biztos résztvevőihez: a házigazda magyarokhoz, az idén döntős ausztrálokhoz és franciákhoz, valamint a szabadkártyás csehekhez.

Az összdíjazás 12 plusz 6 millió dollár: előbbiből a játékosok, utóbbiból a szövetségek részesülnek.

Forrás: index.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek