Nyomtatás

300 forint egy éjszaka a japán hotelben, de van egy kis csavar a történetben

2019-11-22 702

Mégpedig az, hogy az egész világ követheti az interneten élőben az ott töltött időszakot.

A 27 éves Inoue Tecuja nagyszüleitől örökölte a Fukuokában található Asahi Ryokan elnevezésű szállodát, és már az elején azon kezdett el gondolkodni, hogyan tudná feldobni az üzletmenetet, hiszen nem volt annyi vendég, amennyi fenntarthatóvá tette volna az üzemeltetést. A végső ötletet egy brit turista adta, aki élőben közvetítette a hotelben töltött napjait.

Meghirdette hát Inoue az egyik – legkevésbé népszerű – szobáját, hogy abban mindössze 100 jenért, azaz körülbelül 300 forintért lehet eltölteni egy éjszakát, cserébe azonban élőben közvetíti az egészet az interneten.

Persze valamennyire azért meg lehet őrizni a privát szférát: a videó csak képanyag, így a beszélgetéseket, telefonhívásokat nem lehet követni a YouTube-on. A vendégek a villanyt is lekapcsolhatják, és a fürdőszobában sincs kamera.

A szobát azóta többen kivették, főleg olyan fiatalok, akiknek kevés pénze van az igen drágának számító Japánban az utazgatásra. „A fiataloknak kevésbé okoz gondot, hogy a világ elé tárják a privát szférájukat, sokuknak teljesen rendben van, ha egy napig bárki követheti életüket az interneten” – mondta a hoteltulajdonos a CNN-nek.

Bár az alacsony ár természetesen veszteséget termel, a YouTube-csatorna már túl van az ezer feliratkozón, és amint eléri a legalább 4 ezer nézett órát, akkor már hirdetéseket is el tud helyezni, így pedig extra bevételt is tud majd generálni – legalábbis reméli.

Forrás: hvg.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek