Nyomtatás

Kémkedésre alkalmas robotok miatt kért bocsánatot vendégeitől "a világ leghatékonyabb szállodája"

2019-11-19 794

A kiberbiztonsági kutatóként dolgozó Lance R. Vick még a nyáron értesítette a szállodalánc vezetőit, hogy a szobába tett robotok nem biztonságosak. A japán Hideo Sawada még 2015-ben nyitotta meg a Henn-na nevű hotelét, amely elképzelése szerint "a világ leghatékonyabb szállodája" lett volna.

Ez az a szálloda, ami a nyitásától kezdve 90 százalékban robotokat foglalkoztatott – egészen 2019 januárjáig. Akkor ugyanis kiderült, a gépek felét "ki kell rúgni", mert több kárt csináltak, mint hasznot.


Úgy tűnik azonban, ezzel még nem oldódtak meg a problémák: kiderült, hogy a robotok kémkedhetnek a vendégek után. A problémáról néhány hete Lance R. Vick kiberbiztonsági kutató számolt be a Twitteren. Kiderült: a baj nem új keletű, a szakember még nyáron figyelmeztette a szállodalánc vezetőit, hogy az ágyak mellé, az éjjeliszekrényre tett robotokat könnyen fel lehet törni, ám az ügyben azóta sem történt érdemi előrelépés - írta meg a hvg.hu.

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek