Nyomtatás

Tepertő- és Pörc Fesztivál, 2019. november 16.

2019-11-14 1073

Berekfürdőn november 16-án bárki ellenőrizheti, a kövérebb szalonnának világos a tepertője, míg a soványé hamar piros lesz.

Tepertő, pörc, kocsonya, hagymás zsíros kenyér forralt borral vagy teával, s a gasztroörömök megfűszerezve kézműves vásárral és színpadi produkciókkal. Kell-e ennél melengetőbb érzés a tél küszöbén? Berekfürdő népszerű fesztiválján évek óta ez a menetrend, ráadásul a látogató ilyenkor az estig nyitva tartó fürdőbe is kedvezményesen térhet be, hogy a gyógyvíz áldásos hatását is élvezhesse.

A legfontosabb természetesen a tepertő és a pörc szakszerű sütése, merthogy tudni kell a csínját-bínját annak, hogyan legyen a tepertő száraz és pergős, vagyis „kopogjon”, s a belőle kiolvasztott zsír teljesen átlátszó maradjon.

Baráti társaságok, családok, helyi civil szervezetek sürögnek-forognak már kora reggel, hogy minden finomság időben az asztalokra kerülhessen.

A zenés programot idén a Kávészünet zenekar és a Kormorán együttes szolgáltatja.

Időpont: 2019. november 16.
Helyszín: Berekfürdő
További információk: turizmus.com

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek