Nyomtatás

Az 5 legjobb adventi vásár Szlovéniában

2019-12-02 1712

Az adventi időszakban a szlovén települések egy része idilli karácsonyi tündérmesévé válik. Kiváló időszak arra, hogy a családok és baráti társaságok kimozduljanak és együtt eltöltsenek egy hétvégét Szlovéniában.

Szinte minden nap más helyszínen várják programok a látogatókat, kulturális eseményektől a zenei fesztiválokon át a különböző étel és ital kóstolókig, Nem beszélve a számos karácsonyi ajándék vásárlási lehetőségről. Ezt az időszakot akár érdemes síeléssel is egybekötni, hiszen a nagyobb városok közelében szinte mindenhol található sípálya és idén a hó is hamarabb érkezett!

lj

Ljubljana – a fények fővárosa
A kidíszített óváros különleges hangulata elvarázsol. Az idei dekoráció a helyi művész Zmago Modic munkáját dicséri, a kisebb tereken pedig más és más koncertek várják a látogatókat. Az adventi időszakban is lehet a Ljubljanica folyóról hajón szemlélni a karácsonyi fényeket, érdemes bejárni a történelmi utcácskákat. A főtéren számos kézműves termékkel találkozhatunk.

marib

Maribor – a zegzugos utcák varázsa
Az ünnepi időszakban Mikulástól Új Évig Maribor centrumában koncerteket és rendezvényeket szerveznek, az egész város felbolydul. Nem beszélve a korcsolya pályáról, ahol igazán romantikus estét lehet eltölteni egy pohár forralt csoki vagy bor társaságában.
Kicsiknek és nagyoknak szerveznek kreatív kézműves játékokat, a helyi művészek alkotásai is megvásárolhatóak. A városban a turisztikai hivatal szervezésében tematikus ingyenes séták is kipróbálhatóak!

celje

Celje – a kicsiny csoda
Celje városkája az adventi időszakra tündérmesék földjévé válik. Fények és dekorációk ezrei várják a gyerekeket és felnőtteket a tündérmesék szereplőivel és a Mikulással. Szabadtéri koncertek, vásárok és gasztronómiai kóstolók egészítik ki a kínálatot.

bled

Bledi tó – az elsüllyedt harang titka
Ha az adventi időszakban a tó mellett sétálunk talán hallhatunk egy harangszót a tó mélyéből. A karácsonyi elsüllyedt harang legendája, melyet férje emlékére Bled úrnője öntetett a sziget templomának. A tavon természetes jég képződik december végére, így akár a szigetig is el lehet korcsolyázni! A tó partján forró ételekkel és italokkal, illetve az elmaradhatatlan vásári kellékekkel várják a látogatókat.

piran

Piran és Portoroz – mediterrán advent
Szlovénia tengerparti része nem csak nyáron elbűvölő, télen is érdemes meglátogatni. A tengerparti városok (Koper, Portoroz, Piran) mindegyikének van saját hangulatos adventi vására. Portorban Kempinski Hotel gyönyörű parkja ad otthont neki. A hotel Kristály Termében rendezik meg ilyenkor a habzó bor fesztivált, mely az időszak egyik legelegánsabb eseménye. Piran és Koper történelmi főterein pedig szabadtéri koncerteket hallgathatunk meg finom ételek és italok társaságában.

(Forrás: szloveniainfo.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek