Nyomtatás

Hollókői Szent Márton Napi Vígasság, 2019. november 9.

2019-10-28 674

Az immár tizenkettedik alkalommal megrendezésre kerülő Szent Márton Napi Vigasság ismét elhozza Hollókőre a falu védőszentjének és vendégségének ünnepét, szokásait.

A rendezvény 11 órakor kezdődik és kora délutánig körülbelül 15.00-ig tart. Az ide látogatók a hollókőiek vendégei lesznek finom, meleg teára, forralt borra és zsíros kenyérre. Hollókő piacán libából, kacsából készült finomságok, házi sütemények, lekvárok és kézimunkák vására lesz, de a vásáron találkozhatunk Ludas Matyival és Döbrögi Urasággal is. Középkori és libás játékok biztosítják a felhőtlen jókedvet, de idén is versenybe szállhatnak a belevaló legények a Hollókő Főgúnárja címért.

Tervezett programok között 11 órakor a vigasság ünnepélyes megnyitóját találjuk, amikor is a Hollókői Néptánccsoport fellépése következik. Majd a nap során láthatunk “életképeket Szent Márton legendájából”, lesznek középkori és libás játékok Szent László Vitézeivel, de vidám mulatságos előadásokon és a Hollókő Főgúnárja címért zajló versenyen is részt vehetünk majd.

Időpont: 2019. november 9.
Helyszín: Hollókő
További információk: holloko.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek