Nyomtatás

’56 falun, 2019. október 23.

2019-10-18 767

Az 56-os forradalom falusi eseményei mellett az azt megelőző időszakot is megeleveníti a Skanzen október 23-án. Hogyan teltek a mindennapok az ötvenes években falun a drámai események árnyékában?

Valós eseményeken alapuló történelmi játék részesei lehetnek az érdeklődők a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban október 23-án. Az ötvenes évek ruháiba öltözött színészek jelenítik meg az élelmiszer- és ruhagyűjtést vidéken, a mosonmagyaróvári eseményeket és a kitelepítések időszakát. Egy rongyos élet – Déry Sára színésznő ragyogása, kitelepítése és pokoljárása címmel előadást hallgathatunk a témáról Gajdó Tamás színháztörténésztől, aki a Mádra telepített színésznő sorsát meséli el.

Bányász- és munkásdalok szólnak, fekete-fehér filmhíradó számol be a forradalom eseményeiről és közben felvillantjuk az ötvenes évek mindennapjait. Megkóstolhatjuk az ötvenes évek takarékos konyhájának ízeit és kipróbálhatjuk, milyen lehetett gyereknek lenni ezekben az években. Gombfoci-bajnokságot rendezünk, fejkendőt varrunk, svájci sapkát és rongybabát készítünk. Búcsú a parasztságtól című kiállításunkban tárlatvezetések mutatják be a falusi emberek életét átformáló történéseket.

Időpont: 2019. október 23.
Helyszín: Szentendre, Skanzen

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek