Nyomtatás

Kerékpárút épül Eger és az egerszalóki gyógyfürdő között

2019-10-10 704

A közel öt kilométeres, 2020 áprilisában elkészülő bringaút közelebb hozza egymáshoz a két települést, és tovább erősíti a turizmust. Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta, hogy 2020 a kerékpározás éve lesz hazánkban.

Ehhez nagymértékben hozzájárul a Giro d'Italia olasz kerékpáros körverseny, melynek három magyarországi szakasza lesz. Hangsúlyozta:

2020-ban jelentősen bővülhet a hazai kerékpárút hálózat, amely az európai hálózathoz is kapcsolódik.

A fejlesztések jó példájaként emelte ki az Eger-egerszalóki hőforrás közötti kerékpárút építését, amelyet hazai forrásból, az Innovációs- és Technológiai Minisztérium 432 millió forintos támogatásával hoznak létre. Ez is azt bizonyítja, hogy a hazai kerékpározásnak van jövője.

rev

Eger polgármestere, Habis László arról beszélt, hogy a hevesi megyeszékhelyen is egyre többen közlekednek a kétkerekű járművel. A fiatalok iskolába, a felnőttek pedig munkahelyükre járnak kerékpárral. Emlékeztetett, hogy míg 2010-ben Egerben alig négy kilométer hosszú kerékpárút állt a közlekedők rendelkezésére, napjaikban viszont ez már csaknem négyszeresére nőtt és a kedvező folyamat tovább tart.

rev2

Varga István, Egerszalók polgármestere azt méltatta, hogy ezzel a beruházással régi álmuk válik valóra. Már korábban megépült az Egerszalók-Demjén közötti kerékpárút, most pedig Egert kötik össze a Gyógyvizek völgyével, amely erősíti az együttműködést.

Juhász Attila Simon, Felsőtárkány polgármester azt emelte ki, hogy a leendő kerékpárút jól kapcsolódik majd Egert a Bükkel összekötő már meglevő kerékpárúthoz is, amelyen keresztül a turisták a megyeszékhelyről gyorsan eljuthatnak Felsőtárkányba is.

sali

Végül Szabó Zoltán, a kivitelezést végző Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves megyei igazgatója az épülő kerékpárút műszaki háttérét ismertette. Rámutatott, hogy az új létesítmény 4,8 kilométer hosszú, valamint 3 és fél méter széles lesz és kétezer tonna aszfaltot építenek be. A tervek szerint jövő április végére adják át a forgalomnak.

Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek