Nyomtatás

Nyitott Balaton – száznál is több programmal

2019-09-10 314

nyitottbalVan miért a Balatonra utazni az őszi időszakban is: az idei Nyitott Balaton akcióhoz 284 szálláshely és 140 vendéglátóhely csatlakozott, ezenkívül november 10-ig több mint száztíz program várja a tóhoz látogatókat. „Az akciót 11. alkalommal szervezik meg. Középpontjában a balatoni borok, ételek és az aktív programok állnak.

Számos borospince ingyenes borkóstolót is tart azoknak, akik a Nyitott Balaton oldaláról letöltik az akcióhoz kapcsolódó kuponlapot” – mondta el Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

Az egész régiót átfogó kampányt a szüreti időszakhoz és a Márton-napi eseményekhez igazították.

A Balaton több pontján a természetért rajongóknak vezetett kerékpáros- és gyalogtúrákat is szerveznek, amit összekötöttek a több mint száz pecsételőpontból álló tókerülő élménytúrával.

oszbalcsi

Ebben az időszakban minden hétvégére jut egy-egy fesztivál, amelyekre várják a felnőttek mellett, a gyerekeket is. Ilyen például a Gyenesdiási Szüreti Vígasságok (szeptember 7.) vagy A siófoki Sör és Csülök Fesztivál (szeptember 13.), az Alsóörsi Horgásznap és Halfőző Verseny (szeptember 14.), az ugyancsak siófoki Halfesztivál (október 4-6.), a balatonföldvári Töklámpások éjszakája (október 12.) és a Márton-napi családi fesztivál (november 9 -10.) Hévízen.

Ebben az időszakban a Balatoni Hajózási Zrt. is több sétahajót indít. A gyerekeket pedig Füred Kapitány, a balatoni mesehős kincsvadászatain várják. Ezeket több alkalommal és több helyszínen szervezik meg.

Fekete Tamás hozzátette, az akciót nem azért szervezik meg, mert elégedetlenek lennének a balatoni vállalkozók és szakemberek a Balaton nyári teljesítményével. Nyáron nagyon sok vendég volt a Balatonon, de sokakat nem a fürdőzés vonz, ezért most nekik próbálnak utazási lehetőségeket kínálni.

Mint mondta, amennyiben a Magyar Turisztikai Ügynökség tervei megvalósulnak, a következő években tovább nőhet a régió forgalma, hiszen a Balaton térségében 2020 végéig összesen 18 uniós fejlesztést hajtanak végre 20 milliárd forintból, közülük kiemelkedik a Balatonfüredet, Hévízt, Tihanyt és Badacsonyt érintő beruházás. 120 balatoni panzió is megújul. Emellett 10 szállodát újítanak fel, és 13 új szálloda is épül.

Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek