Nyomtatás

1600 szobával nő az Orbis szállodaportfóliója

2019-08-06 288

orbis3Stabil üzemeltetési mutatók a teljes kelet-európai régióban (+5% RevPAR-növekedés), az EBITDA 19,3%-os növekedése, 12 új menedzsment- és franchise-szerződés aláírása – 2019 első felének legfontosabb eredményei az Orbis Groupnál. 2019 első fél évének teljesítménye bizonyítja az Orbis stratégiájának eredményességét.

A teljes kelet-európai régió eredményei erősek maradtak, 5%-os RevPAR-növekedéssel. A növekedés fő motorja az átlagos napi ár (ADR) volt, mely 4,4%-kal emelkedett. A 2019-es első félévi konszolidált bevétel 4,8%-kal, 155,3 millió euróra nőtt. Az EBITDA 51 millió euróra növekedett, ami 19,3%-os növekedést jelent – írja a szállodavállalat közleményében.

Az Orbis továbbra is gyors ütemben bővíti hálózatát.

2019 első fél évében a vállalat 3 új szállodát nyitott: Bachleda Luxury Hotel Krakow MGallery by Sofitel (64 szoba) Lengyelországban, Mercure Sibiu Airport Romániában (85 szoba), mindkettő franchise-megállapodásban, illetve egy menedzsment-szerződéssel az ibis Tallinn (190 szoba) megnyitásával egy új országban, Észtországban is megjelent.

Ugyanezen időszakban az Orbis 12 új franchise-alapú megállapodást írt alá, ami összesen 1600 új szobát jelent 2020–2022 során nyíló szállodákban.

orbis

Az új szerződések megerősítik a jövőbeni stabil növekedési terveket (49 szálloda, több mint 6800 szobával). 2019 első felében megkezdődött egy új saját fejlesztés is, az ibis Styles Szczecin (161 szoba). Az időszakban a vállalat modernizálta a Mercure Budapest Buda, illetve a Mercure Korona szállodát, befejezte a Sofitel Warsaw Victoria és az ibis & Novotel Poznan Center felújítását is. A teljes Capex költség 19 millió eurót tett ki.

orbis2

„2019 meghatározó év lesz az Orbis számára. Átfogó analízis után a vállalat úgy döntött, hogy üzletét két különböző üzletágra – menedzsmentalapú és tulajdonalapú szállodákra – választja szét. – A szétválasztást egyrészt rendkívül gyorsan növekvő, a hálózatunk csaknem felét kitevő menedzsmentalapú portfóliónk, illetve és az Orbis és Accor üzleti modelljeiben meglévő különbségek motiválták" – nyilatkozta Gilles Clavie, az Orbis elnök-vezérigazgatója.

„Az üzleti modellek szétválasztásával az Orbis számára lehetővé válik a menedzsmentalapú üzletág értékelése és átadása az Accor számára. Így a figyelmünket a központi üzletágra – a vállalatunk DNS-ében lévő tulajdon alapú portfólióra – irányíthatjuk. Amint az átvétel lezárul, az Orbis a 73 kizárólagosan tulajdonban lévő szállodájával növekedési pályára állhat.

Az Accor bejelentette, hogy eladja az Orbisban lévő teljes tulajdonát, úgy gondoljuk, hogy az új tulajdonosok is tudnak majd osztozni az új stratégiában.

Bár a működésünket átalakítjuk, a három prioritásunk változatlan marad: teljesítmény, portfólió és emberek" – hangsúlyozta az elnök-vezérigazgató.

Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek