Nyomtatás

Új közösségi robogómegosztó indul Budapesten

2019-07-04 241

robogo2Július 8-tól ogre&co néven elektromos robogókból álló, új közösségi közlekedési szolgáltatást indít Budapesten az ogreco Kft. A szolgáltatás 100 elektromos robogóval indul, és először a belvárosi közlekedésben lesz elérhető. A kulcsnélküli közösségi elektromos robogó-megosztó rendszer mobilalkalmazáson keresztül lesz kezelhető.

A letöltés és az online regisztráció után a felhasználók az applikáció térképének segítségével tudják majd kiválasztani és kezelni a hozzájuk legközelebb eső szabad járművet.

terkepp

A flotta bővítésével később a Nagykörúton kívüli területeken is elérhető lesz a szolgáltatás.

A robogók végsebességét 43 kilométer/órára korlátozták a megengedett legnagyobb, 45 kilométer/órás sebességről, mert a tapasztalatok szerint a közlekedési lámpa rendszer Budapesten a 40 kilométer/órára van hangolva, így kevesebb lehet a várakozás a robogókkal.

robogo

A tájékoztatás szerint az ogremobilok használatát perc és kilométer alapon számolja el a szolgáltató, és nincs havi díja.

2017 és 2018 között 39 új robogómegosztó szolgáltatás indult, 2018 őszén összesen már 85 ilyen szolgáltatás üzemelt a világon. Ebben az időszakban 25 ezer új robogót helyeztek üzembe a szolgáltatók. Ebben az időszakban a lengyel és a spanyol piac nőtt a leginkább (1151% és 498% növekedés). Világszerte közel 2 millió regisztrált felhasználó van az ilyen típusú közösségi közlekedési rendszerekben. Kifejezetten európai központú szolgáltatás: az ilyen jellegű szolgáltatások 84%-a az EU-ban van.

Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek