Nyomtatás

GMO Konferencia, 2019. június 07.

2019-05-24 726

gmobuzaSzakmai párbeszéd a genetikailag módosított szervezetekről, a technológia élelmiszeripari, szabályozási és gazdasági hátteréről és a GMO-mentes termékek piaci lehetőségeiről. Védnökök: Dr. Palkovics László (rektor, SZIE), Dr. Friedrich László (dékán, SZIE-ÉTK), Éder Tamás (társadalmi elnök, FÉSZ)

Misszió: A konferenciával a szervezők egy szakmai párbeszédet szeretnének megindítani az agrárium széles körében alkalmazható GMO technológia élelmiszeripari, szabályozási és gazdasági hátteréről, illetve a genetikailag módosított szervezetektől mentes termékek piaci lehetőségeiről.

Ennek megfelelően előadóként a tudományos élet képviselői mellett hatósági és ellenőrző szervezetek, valamint ipari szereplők képviselőit invitálták meg a rendezvényre. Az eseménynek nem célja az állásfoglalás sem a technológia mellett, semellene.

gmo

Előadók:

Dr. Lakner Zoltán (SZIE ÉTK)
Dr. Mézes Miklós (SZIE MKK)
Dr. Németh Anikó (FAO)
Dr. Sági László (MTA MGI)
Szántó- Egész Réka (Biomi)
Turi Erika (Bonduelle)
NÉBIH (előadó egyeztetés alatt)
Bonafarm Csoport (előadó egyeztetés alatt)

Az előadások választ adnak a genetikailag módosított élőlények élelmiszerként és takarmánykéntvaló felhasználása/mellőzése kapcsán felmerülő jogi, technológiai, fogyasztói megítélés, marketing, stb.területek kérdéseire. Ezen felül az agráripar szakemberei kerekasztal-beszélgetés során vitatják meg álláspontjukat a témában.

A rendezvényingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációs felület az alábbi linken található.

Időpont: 2019. június 07.
Helyszín: 1118 Budapest, Villányi út 29-43. SZIE Budai Campus 'K' épület Díszterem
További információk: agroinform.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek