Nyomtatás

Vajon a robotok uralják majd a földet?

2019-05-20 373

brainbarMitől lesz igazán sikeres az életünk? Hogyan lehet egy 14 éves tinédzser CEO? Vajon mi kellett korunk egyik legnagyobb zsenijének felneveléséhez? Többek között ezekre a kérdésekre és még számtalan a jövőnket kutató feltevésre kaphatunk választ a 2019-es Brain Baron. Találkozz korunk legnagyobb elméivel és inspirálódj személyes történetükből május 30-31-én!

2019.május 30-31-én minden eddiginél izgalmasabb előadókkal érkezik az ötödik Brain Bar. A jövő fesztiválján forradalmi újítások, tabukat döntögető ideológiák és a jelenen messze túlmutató technológiai ideák várják a tudásra szomjazókat. Többek között olyan neveket láthatunk a Budapesti Corvinus Egyetemen, mint Maye Musk, a világ egyik leghíresebb vállalkozójának édesanyja, Jack Horner, aki szívesen feltámasztaná a dinoszauruszokat és Sherin Khankan, aki Európa egyik első női imámjaként az iszlám totális reformját és a szélsőségesek legyőzését tűzte zászlajára.

Vajon elkerülhetjük a következő gazdasági válságot? A világ pénzügyi kérdéseiről és az információ fontosságáról tudhatunk meg többet Cesar A. Hidalgo, az MIT professzorának előadásából. A chilei fizikus, vállalkozó és könyvíró kutatásaiból globális vállalatok és nemzetek vezetői inspirálódnak nap mint nap.

Újjáéleszthetjük a dinoszauruszokat? A forradalmi és bizarrnak tűnő ötlettel a világhírű paleontológus, Jack Horner foglalkozik, aki a Jurassic Park egyik szakmai tanácsadója volt. A szakember nemcsak a dinoszauruszok viselkedéskutatásában világított rá új tényekre, de a biotechnológia bevonásával az ősi lények feltámasztása is aktuális téma lett.

Kötődhetünk-e érzelmileg egy robothoz? A jövő tényleg egy karnyújtásnyira van, legalábbis a robotika villámgyors fejlődése alapján a legmerészebb álmaink is hamarosan valósággá válhatnak. Többek között a robotok és emberek kapcsolatáról tudhatunk meg többet Ken Goldbergtől, aki a jelenkor egyik legnagyobb polihisztora: művész, feltaláló, író és kutató.

Az ötödik Brain Bar fesztivál további félszáz izgalmas előadóval és minden eddiginél több helyszínnel, valamint Future Jobs címmel a jövő legizgalmasabb állásait kínáló karrierexpóval várja látogatóit. A szakmai programot zenei és színházi produkciók, illuzionisták és foodtruck felvonulás egészíti ki.

A Brain Bar-jegyekről, előadókról és további részletekről ezen az oldalon, valamint az esemény Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

Időpont: 2019. május 30-31.

Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem, 1093 Budapest, Fővám tér 8.

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek