Nyomtatás

Szerelmes állatok napja a Budakeszi Vadasparkban, 2019. február 16.

2019-02-11 823

animalloverFebruár 16-án, szombaton, a Valentin-napra való tekintettel a Budakeszi Vadasparkban idén is a szerelmes állatoké a főszerep. A rendezvény keretein belül a látogatók olykor bizony kissé pikáns szakvezetéseken ismerkedhetnek meg a Magyarországon őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült állatok szerelmi életével, párkeresési szokásaival és udvarlási technikáival.

Az állatok körében ugyanis lényegesen különböző taktikák és fortélyok uralkodnak, legyenek azok háziállatok, madarak, kisemlősök, vagy épp nagyragadozók, de a cél mindig ugyanaz: meghódítani a szívük választottját. Az evolúció fajspecifikus hódítási stratégiákat alakított ki annak érdekében, hogy mindenki a saját erősségeinek megfelelően találhassa meg párját.

Szombaton, a „párkapcsolati” ismeretterjesztő előadáson minden különféle állati szerelemmel kapcsolatos titokra fény derül, többek között arra is, hogy mit jelent a szaknyelvben a barcogás, hogy mely vadfajok választank egy életre párt, és hogy kiknél játszik szerepet a hölgyválasz.

A szakvezetésen kívül a Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület játékos előadást tart a legkisebbnek az udvarlási szokásokról, továbbá állattréningek és kisragadozó látványetetés is várja az érdeklődőket.

Szerelmes Állatok Napja részletes programja:

10.00  Állat tréning – mosómedve

10.00-től PANGEA Egyesület – ismeretterjesztő játékok

12.00 Ki hogy hódít az állatvilágban? – szakvezetés (indulás: Pangea standtól)

13.00 Állat tréning – aranysakál

14.00 Kisragadozók etetése

További információ: budakeszivadaspark.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek