Nyomtatás

Filmkészítő szakkör, 2018. december 22-ig

2018-11-16 500

zootrA nagy sikerrel megrendezett nyári filmes tábor után most több délutáni és hétvégi filmkészítő szakkört is indítunk az AZTA! Műhelyben. Nagy Katával az animációs kisfilm készítésbe tanulhattok bele, ahol a stop motion technikával fogtok megismerkedni. A stop motion egy képkockánként beállított rögzítési eljárás, amelyet mozgóképpé dolgozunk össze.

Az alkotás során több művészeti ágban is kipróbálhatják magukat a gyerekek, ami komplex módon fejleszti a kreativitásukat. Először a fantáziájukat mozgatják meg, történeteket találnak ki, és eltervezik, hogyan valósítanák meg azokat vizuálisan. Aztán storyboardot, forgatókönyvet készítenek, megtervezik a hátteret és megfestik. Gyurmából, papírból, legóból , pálcikákból(stb.) elkészítik a sztorijukhoz a figurákat. Az előkészületek után a három fős csoportok elkezdik a kisfilm készítését. Egyikük rendezi és fotózza a jelenetet, két másik társa pedig mozgatja a figurákat. A következő történetnél cserélnek. A folyamat végén mindenkinek lesz saját alkotása. Végül megszerkesztjük, zenét keresünk hozzá, vagy hangot rögzítünk, szinkronizáljuk, feliratokat készítünk, és jöhet a vetítés.

Időpont: 2018. december 22-ig. Hétfőn és szombaton
Helyszín: Budapest
További információk: facebook.com

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek