Nyomtatás

Gyalogos vándortábor-vezető továbbképzés, 2018. december 19.

2018-11-07 610

erdotaborBudapest, 2018. november 6. – A nagy sikerre való tekintettel az Erdei Vándortábor Programot koordináló Országos Erdészeti Egyesület a Testnevelési Egyetemmel együttműködve ismét elindítja a „gyalogos vándortábor-vezető” akkreditált pedagógus továbbképzést. A tanfolyamot sikeresen elvégző pedagógusok nemcsak 30 kreditpontot gyűjthetnek össze,...

... hanem 2019 nyarán már indíthatnak csoportot az Erdei Vándortáborokra, ahol a kísérőknek járó kedvezményekben részesülnek.

A képzésre történő jelentkezés november 5-én, hétfőn indult a www.erdeivandor.hu oldal megújult felületén. A 30 órás, összesen három és fél napos tanfolyam egy őszi elméleti és egy tavaszi gyakorlati részből áll. Jelentkezni az őszi elméleti képzések időpontjai előtti hét végéig lehet. A szervezők minden felsőfokú képzettséggel rendelkező pedagógust szeretettel várnak, aki érdeklődik a természet, a természetjárás és a tantermen kívüli, kiegészítő oktatási módszerek iránt. A korábbi évek tapasztalataiból kiindulva érdemes minél hamarabb jelentkezni, hogy az összesen 300 fő részére nyitva álló tanfolyamon a leginkább megfelelő képzési időpontot választhassák az érdeklődők.

Az elméleti képzéseknek a Testnevelési Egyetem nyújt helyet, míg a gyakorlati foglalkozások helyszíneinek többsége a nyári vándortábor útvonalak mellett fekszik, így lehetőség nyílik a táborhelyek és az egyes tájegységek közvetlen megismerésére. Az Erdei Vándortábor Program célja a hazai természeti és kulturális értékek megismertetése a felsős és középiskolás diákokkal. A vízi és kerékpáros programokkal együtt az erdei vándortáborokat koordináló Országos Erdészeti Egyesület is a vándortáborozási gyakorlat újbóli meghonosítására törekszik. A 2017-es teszt év után 2018 nyarán már nagy érdeklődés mellett sikerrel zajlottak az első erdei vándortáborok, amelyekben mintegy 2000 diák és az őket kísérő 200 pedagógus járta be a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek és a Pilis erdőségeit.

Időpontok:
2018. november 24.
2018. december 01.
2019. január 19.
Helyszín: Több helyszínen
További információk: erdeivandor.hu

 

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek