Nyomtatás

XXIX. Kalocsai Paprikafesztivál, 2018. szeptember 14 – 15.

2018-09-12 1186

paprikaKalocsa Város Önkormányzata ez évben XIX. alkalommal rendezi meg a Kalocsai Paprikafesztivált, mely világhírű fűszernövényünknek, a sárközi ember „piros aranyának” ünnepe. A Kalocsára érkező közönség testközelből is megismerkedhet a paprikatermesztés hagyományával, a paprikás ételek utánozhatatlan ízharmóniájával...

...valamint azzal a paprikához is fűződő népművészeti örökséggel, amely generációról-generációra szállva élő hagyománya nemzetünknek. Ezért szerveződik immár közel húsz éve a Paprikás Ételek Főzőversenye, ezért szerves része a programoknak a kalocsai népzene és néptánc és ezért kerül felállításra a Kalocsai „Tisztaszoba” mely élő hagyományainkba enged betekintést.

Kalocsa egyedüliként az országban, abban a különleges helyzetben van, hogy két Hungarikummal is büszkélkedhet: a kalocsai fűszerpaprikával és a népművészettel.

A Paprikafesztivál ezért különleges jelentőséggel bír! A fesztivál nemcsak a fűszerpaprika, de egész Kalocsa ünnepe, ahol megmutathatjuk, olyan értékkel rendelkezünk, amelyek a világ minden táján méltón jelenítik meg a magyar nemzet teljesítményét.

Időpont: 2018. szeptember 14 – 15.
Helyszín: Kalocsa
Információ: kalocsaipaprikafesztival.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek