Nyomtatás

Nem harap a tarktor - Négy dolog, amit rosszul tudunk a mezőgépészetről

2018-09-06 684

Hódmezőrület 3.0 3Jól fizet a traktorvezetés, ráadásul a legújabb mezőgépek már kormány helyett dzsojszikkal is irányíthatók. A mezgőgazdászokról sokakban élnek még tévhitek, ezekre cáfolt rá augusztus 25-én az agrárszakma leghangosabb fesztiválja, a Hódmezőrület 3.0. A szervezők célja az volt, hogy divatossá tegyék a mezőgépész szakmát...

...és minél több résztvevőben lerombolják a szakmáról alkotott torz képet.

Télen sem áll le a munka

A legtöbben azt gondolják, hogy a mezőgazdászok ősszel learatnak és hátradőlnek, a munka azonban télen sem ér teljesen véget. Az októberi, novemberi szántások befejezése után elkezdődik a gépek karbantartása és a tavaszi munkák előkészítése. Az időjárás viszontagságai miatt a következő vetés idejét sosem látják előre a gazdák, így a megfelelő időpontra minden eszközüket a lehető legjobb formába kell hozniuk.

Nem harap a traktor

A legújabb mezőgépek a gazdák szinte összes igényét kiszolgálják, az erőgépeket vezetni viszont a legkorszerűbb automataváltós autóknál is egyszerűbb. Az irányításhoz elég rálépni a gázra és forgatni a kormányt, mint egy dodzsemben. A legújabb traktorok ráadásul egy dzsojsztikkal is fel vannak szerelve, így gombnyomásra egykézzel is irányítható.

Legyél Te is Mezőgépész 2

Jól fizet a traktorvezetés 

A mezőgazdasági munkát sokan még koszos, olajos munkának tartják, amely kevés fizetéssel de annál több fizikai munkával jár. Ezzel szemben a mezőgépészek átlagfizetése 250 ezer forint körül mozog, a munka orszoszlánrészét pedig az erőgépek végzik el helyettük.

Verseny és fesztivál jár a szakmához

A fiataloknak az Éld át igazán – Legyél Te is mezőgépész országos bajnoskágot rendezik meg már második éve, ahol elméleti és gyakrolati oldalról is összemérik tudásukat a középiskolások. A szakmabeliek és gépőrültek pedig a Hódmezőrületen tobzódhattak augusztus 25-én Hódmezővásárhelyen, ahol már három éve veterán autók és traktorok, valamint a legmodernebb mezőgépek egy helyen várják a látogatókat.

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek