Nyomtatás

Öngondoskodás 2018., 2018. október 16.

2018-07-03 928

nyugdijAz OECD friss elemzése szerint 2050-re már 53 időskorú jut 100 aktív korúra, holott 2015-ben az időskorúak aránya még harmadát sem tette ki a munkaképes korúaknak. Mindez jelentős kihívásokat jelent az állami nyugdíjrendszereknek, a mai nyugdíjak és a nyugdíjas életszínvonal fenntartása egyre nehezebb feladat az elöregedő társadalom és a csökkenő munkaerő mellett.

Minden eddiginél nagyobb szerep hárul tehát a nyugdíjcélú megtakarításokra és az öngondoskodásra, ennek fontosságát azonban csak kevesen ismerik fel: az önkéntes pénztárak taglétszáma jó ideje stagnál, a nyugdíj-előtakarékossági számla iránti kereslet csökken, egyedül a nyugdíjbiztosítások tudtak érdemi növekedést felmutatni az elmúlt évben.  

A tőkepiaci környezet sem könnyíti meg a megtakarítási piaci szereplők dolgát, a 2017-es kiemelkedő év után idén már egy sokkal hektikusabb tőkepiaci környezetben kellene érdemi hozamot elérni az ügyfelek számára. Bár a prémium- és privátbankoknál a taglétszám és a kezelt vagyon is nő, az ügyfelek láthatóan aggódnak a geopolitikai feszültségek, a túlfűtött részvénypiacok és az emelkedő infláció miatt.

Azoknak a szolgáltatóknak, akik ilyen piaci környezetben is vonzó hozamokat szeretnének elérni, meg kell barátkozniuk az alternatív, és sokszor kockázatosabb befektetési lehetőségekkel, miközben folyamatosan zajlik a digitális átalakulás, a piacon a hagyományos szereplők mellett gombamód nőnek ki a földből az újszerű megtakarítási és öngondoskodási megoldásokat kínáló fintech cégek és startupok.

Az idén nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Portfolio Öngondoskodás konferenciáján olyan témák lesznek terítéken, mint a demográfia és munkaerőhiány hatása a nyugdíjra és nyugdíjmegtakarításokra, a szomszédos országok öngondoskodási megoldásai, az alapkezelők és privátbankok előtt álló lehetőségek és kihívások, a pénztári és biztosítási piac aktualitásai, és bemutatkoznak a megtakarítási és öngondoskodási megoldásokat kínáló fintech cégek is.

Időpont: 2018. október 16.  
Helyszín: Radisson Blu Béke Hotel
További infomáció: www.portfolio.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek