Nyomtatás

VIII. Országos Rendőr- és Tűzoltónap, 2018. április 21.

2018-04-16 1167

rendorÁprilis 21-én ismét izgalmas közösségi térré alakul a budapesti Városliget. Immár nyolcadik alkalommal várja az érdeklődőket az a nagyszabású országos rendezvény, amely rendhagyó keretek között mutatja be a rendőrség és a katasztrófavédelem munkáját. Minden korosztály számára izgalmas programot ígér a VIII. Országos Rendőr- és Tűzoltónap.

A kavalkád szombat reggel tűzoltóautók felvonulásával kezdődik, amelyet a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának inspiráló térzenéje követ. A Városligetben párhuzamosan két színpadon is váltják egymást a fellépők, köztük Takács Nicolas és a Flórián Band. A gyermekeket ügyességi játékok, füstsátor és körutazásra csábító tűzoltójármű várja, míg a felnőttek közelebbről is megismerkedhetnek a tűzvédelemmel, a tűzoltó szakfelszerelésekkel és a katasztrófavédelem szerteágazó tevékenységével.

Az egész napos rendezvény alkalmat teremt arra, hogy a látogatók bepillanthassanak a hivatásos élet kulisszái mögé. A résztvevők a múlt emlékei között is barangolhatnak a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának kiállításán, és utazhatnak a jövőbe is, a legmodernebb technikai eszközök megismerése révén. Különleges izgalmat ígér és tanulsággal is szolgál majd a tálca- és olajtűzoltási bemutató, akinek kérdése van, az pedig bizalommal fordulhat az Országos Tűzmegelőzési Bizottság szakembereihez. A legkisebbeket játéksziget, arcfestés és bohóc várja, az ügyességi feladatok teljesítésével pedig egy napra mindenki tűzoltó lehet. A látogatókat nemcsak bűvészprodukció varázsolhatja el, hanem a tűzoltók hétköznapjainak rendhagyó bemutatója is.

Időpont: 2018. április 21.
Helyszín: Városliget
Információ: fovaros.katasztrofavedelem.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek