Nyomtatás

Idegenvezetők Világnapja, 2018. február 22-25.

2018-02-19 548

idegenvezetoFedezze fel a kultúra, a gasztronómia és a kiemelkedő sportesemények fővárosát, Budapestet! A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a budapesti idegenvezetők 2018. február 22-25. között szervezik meg fővárosunkban az Idegenvezetők Világnapját.

A rendezvény társszervezői a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK), illetve a Bevásárló- és Tematikus Utcák Menedzsmentje (BUM). Az esemény keretében több napon keresztül budapesti idegenvezetők mutatják be az érdeklődők számára a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit.

A rendezvény fővédnöke: Tarlós István főpolgármester

2018. február 22. és 25. között mindennap gyalogos túrák, tematikus séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások indulnak a város különböző pontjain. A programok nagy része térítésmentesen látogatható, de van néhány, melyen csekély összegű díj befizetésével lehet részt venni. A programokra előzetesen regisztrálni kell. Az elmúlt évben több mint 100 sétát szerveztünk, idén is hasonló mennyiséggel várjuk a látogatókat. 

A vasárnapi (február 25.) központi események helyszíne a Bálna Budapest lesz. Innen indulnak térítésmentesen a városnéző autóbuszok, valamint a kerekesszékkel közlekedők számára szervezett, speciális autóbuszos túrák. A Bálnában turisztikai és budapesti kulturális intézmények mutatkoznak be. Lesz hajós városnézés is, amelyhez a járműveket a Silverline biztosítja, így a hajók indulási helyszíne az Erzsébet híd lábánál lévő 11. kikötő lesz. Külön járatként indul villamos a 2-es, valamint a 6-os villamos vonalán. Minden járműre lesz előzetes regisztráció, de az esetleg szabadon maradó helyekre, a helyszínen is alkalom nyílik jelentkezni.

Időpont:  2018. február 22-25.
Helyszín:  Budapest
Információ: bkik.hu

 (Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek