Nyomtatás

Advent Alsó-Ausztriában

2017-11-13 788

advent5Kellemes kikapcsolódás, meghitt hangulatban nézelődés, kóstolgatás vaníliás és forralt boros illatfelhőben: Alsó-Ausztriában idén is csaknem háromszáz adventi és karácsonyi vásáron lehet a szeretet ünnepére hangolódni. Mindegyik vásárnak, rendezvénynek megvan a maga mágiája, varázsa, más ugyanis az adventi időszak a hegyvidéken...

...a pincesoron, kolostorkertben, a kastélyparkban és a kovácsműhelyek környékén. Ízelítőül a legérdekesebbek:

Johannesbachklamm szurdok – Würflach település – a HoheWand közelében
Időpont:
2017. december 7–10.

szurdok

Hangulatos ünnepi fények, kézműves termékektől roskadozó standok, gőzölgő italok és hagyományos ételek – ilyen az advent a Johannesbachklamm szurdokban. A fő attrakció: „Ausztria legnagyobb karácsonyfája” óriás gyertyákkal, gömbökkel, szaloncukrokkal díszítve.

Advent Európa leghosszabb pincesorán: Hadres
Időpont:
2017. december 9–10., 16–17.

advent2

A festői pincesori eseményen szinte csak kézműves termékek – ételek, italok és faragások – kaphatóak. Zenei és gyerekprogramok, felolvasások színesítik az kínálatot a gőzölgő meleg italok mellett. Weinviertelben más pincesorokon is rendeznek adventi vásárt, mindenki talál érdeklődési körének megfelelőt.

Advent az Aggsteini várromoknál
Időpont:
2017. november 10–12., 17–19.

A nagy érdeklődésre való tekintettel idén első alkalommal, már délután 15 órától tárva-nyitva a látogatók előtt a várkapu. A lovagi teremben kortárs kézműves művészek termékeiből összeállított kiállítás tekinthető meg. A várudvart középkori kereskedők lepik el, akik hiteles hangulatot varázsolnak a rég elfelejtett korról.

Advent a Göttweigi Apátságban
Időpont:
2017. december 2–10.

A bencés rendi göttweigi apátság idén immár 28. alkalommal nyitja meg kapuit, hogy tartalmas adventi programokkal csalogassa a kézműves termékek, karácsonyfadíszek és betlehemi figurák után érdeklődőket. Naponta 14:30 órától adventi koncert és hétvégenként érdekes gyerekprogramok is színesítik a kínálatot.

(Esemény Menedzser - www.also-ausztria.info)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek