Nyomtatás

Őszi Kertészeti Napok - 2017. október 13-15.

2017-10-11 790

kertA Szent István Egyetem Kertészettudományi Karának Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszéke, a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete, valamint a Magyar Díszkertészek Szövetsége támogatásáva immár 22. alkalommal szervezi meg a szakképző intézmények tanulóinak...

...Országos Ifjúsági Kegyeleti és Őszi Virágkötészeti Versenyét és szakmai találkozóját. A verseny mellett idén is kertészeti cégek és intézmények sorakoznak fel áruikkal, teljessé téve a bemutatott képet, az Egyetem Budai Campusának központi parkolójában és a 'K' épületben – az elmúlt évekhez hasonlóan – kertészeti szakkiállítást és vásárt rendezünk.

A hagyományteremtés folytatásaként továbbra is célunk a virágkötészet formagazdagságának megismertetése, és egyben az ősz gazdagságának, szépségeinek kötészeti bemutatója. A kiállításnak minden évben az egyik legnépszerűbb része a fiatal virágkötők versenye, illetve szombaton és vasárnap az elkészült versenyművek bemutatása. A versenyzők több témakörben mérik össze tudásukat, a talán legimpozánsabb térdekorációk elkészítése mellett bemutatják, milyen szép tud lenni egy feldíszített asztal, ezenkívül kegyeleti virágkötészeti tudásukat is megcsillogtatják.

A versenyt több tagú zsűri értékeli péntek éjjel, majd az ünnepélyes eredményhirdetést szombaton délben tartjuk a teljes pompában álló Díszteremben.

A verseny mellett kertészeti szakkiállítást, virágos alkotások bemutatóit és vásárt rendezünk. Ebben az évben ötödik alkalommal mutatunk be virágos összművészeti "kamaratárlatot" is: a legkülönbözőbb művészeti ágak képviselői állítják ki virágos alkotásaikat, de sor kerül hallgatók és iskolások "virágos" alkotásainak bemutatására is, és ebben az évben is felsorakoznak legszebb terményeikkel a kertbarát körök.

További látnivalók

  • virágkötészeti bemutatók (szombaton és vasárnap)
  • kerti és szobai dísznövények -különlegességek bemutatója és vására
  • árvácska- és krizantémvásár
  • évelő virágok, virághagymák, díszfák és díszcserjék vására
  • gombakiállítás és gombaszakértői szaktanácsadás
  • bonsaikiállítás (péntektől) és -nevelési bemutató (vasárnap)

Időpont: 2017. október 13-15.
A virágkötészeti verseny pályamunkái szombattól (október 14.) tekinthetők meg.
Nyitva tartás: 9-18 óráig (pénztárzárás: 17.30)
Helyszín: Szent István Egyetem, Budai Campus (a volt Kertészeti Egyetem), 1118 Budapest, Villányi út 29-43.
Információ: szie.hu

(Esemény Menedzser)

Látogatóink a kiállítás meglátogatásával együtt kedvükre nézelődhetnek a Budai Arborétumban is, és a kiállításhoz kapcsolódó vásáron kiválaszthatják maguknak kedvenc kerti vagy szobai növényeiket. Kiállításunk mind beltérben mind az indián nyár utolsó napsütésével csábító hétvégi programot nyújt, és megtalálható itt mindaz, amire a kertben szükség lehet.

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek