Nyomtatás

Kürtőskalács Fesztivál, 2017. október 13-15.

2017-09-21 1160

kurtoskalacsA Kürtőskalács Fesztivál, amely a legújabb hungarikumunk, a kürtőskalács népszerűsítéséért jött létre, egy igazi hagyományőrző gasztro-kulturális esemény. Célja az eredeti erdélyi-magyar, faszénparázson sült kürtőskalács és annak a több mint kétszáz éves hagyományos készítési módjának megismertetése úgy a hazai, mint a külföldről hozzánk látogató közönség számára.

A tradíciót szeretné a fesztivál tovább éltetni, ugyanakkor a szervezők küldetésüknek érzik, hogy a kürtőskalács tökéletesen betöltse a hungarikumoknak szánt szerepet: vigye hírét Magyarországnak a nagyvilágba. Az idei éve szlogenje: "Kürtöld világgá: kürtőskalács - csodakalács!"

A csodakalács birodalmába kalauzoljuk a kedves látogatókat, hisz faszénen, elektromos sütőben vagy olajban sütve, végtelen számú ízvariációban, több méretben és formában egyaránt megtalálják a kürtőskalácsot a fesztiválon.

Természetesen a sok finomság, a gasztroudvar és kézműves vásár mellett, a Kürtősfesztre igazi fesztivál hangulatot is teremtenek. A fiatalok a fergeteges koncerteken bulizhatnak, vagy romantikázhatnak az árnyas fák alatt. A családosok különböző játékokon szórakozhatnak, mint a Kürtipédia Kvízjáték és Kürtősfeszt szerencsekerék, és érdekes programokon tölthetik együtt az időt, mint a Csináld magad! kézműves foglalkozás, vagy a Nagy Közös Sütés. Míg a kicsiknek külön játékokkal készülnek a Gyermek-ligetben, a színpadot is érdemes lesz figyelni, hisz csakis értük lesznek gyerekkoncertek, sőt bűvész, bohóc, mesemondó is.

Időpont: 2017. október 13-15.
Helyszín: Budapest, Városliget, Vajdahunyad Vára
Információ: www.kurtoskalacsfesztival.hu



(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek