Nyomtatás

OMÉK - 2017. szeptember 20-24.

2017-07-12 693

omeklogoAz OMÉK 2017 elsődleges célja, hogy szakmai szempontból bemutassa a fejlett, hatékony, környezettudatos vállalkozásokra, családi gazdaságokra, kis- és őstermelőkre épülő mezőgazdaságot, és annak értékeit, eredményeit megismertesse a szakmával és a nagyközönséggel.

2017-ben szeptember 20-24-ig várunk mindenkit a 78. Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásárra. Újdonság, hogy a rendezvényt szakmai nap előzi meg: fórumok és üzletember találkozók várják a szakmabelieket.

A kiállítás kistermelői koncepciója ezúttal nem Magyarország régióira épül, mint a 2015-ös rendezvényen, hanem a kistájakat jeleníti meg (pl. Őrség, Nyírség, Szigetköz, stb.), azok jellemző termékeit, ízeit, gasztronómiai kínálatát mutatja be.

Hangsúlyosabban jelennek meg a határon túli termelők is az OMÉK-on, hiszen a határon túli magyarság mintegy 70 százaléka él vidéken, és ennek közel egyharmada részben vagy teljes egészében mezőgazdasági tevékenységet folytat. A 78. OMÉK-on alkalmat biztosítunk számukra, bemutatkozhassanak a nagyközönség előtt illetve kapcsolatot alakíthassanak ki a szektor anyaországi szereplőivel.

2017-ben újabb elemekkel bővül a nagyközönségnek szóló programok köre. A nagyszínpadon a korábbi évekhez hasonlóan szórakoztató előadások, koncertek kapnak majd helyet, ezen kívül újdonság lesz a civil tér és a gyermeksziget kialakítása. A civil téren a célközönséget megszólító, agráriumhoz kiegészítő tevékenységükben kapcsolódó intézményeknek, egyesületeknek, alapítványok mutatkozhatnak be interaktív programokkal, kiállítási lehetőséggel.

A gyermekszigeten játékok, gyermek animációs programok és pihenősarok várja a gyerekeket, családokat.

Ezeken kívül még számos érdekes programmal készülünk. Munkaruha bemutató, divatbemutatók, Kárpát-medencei menyecskeválogató, agrárolimpia, főzőverseny, lovaskocsi és mezőgazdasági gép történeti bemutató, kutyakiállítás, drónverseny és még sok-sok színes, interaktív lehetőség az idő szórakoztató vagy éppen hasznos eltöltésére.

Időpont: 2017. szeptember 20-24.
Helyszín: Hungexpo Vásárközpont
Információ: www.omek2017.hu



(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek