Nyomtatás

38. Kaláka fesztivál, 2017. június 29. – július 2.

2017-05-31 762

eger fesztSzörényi Levente és a Vujicsics együttes, a Budapest Bár, Petruska András, a Dresch Quartet, Ferenczi György és a Rackajam, Csík János Esszencia zenekarával, a Fonó együttes, a Makám, az egri Kerekes Band és természetesen a Kaláka – csak néhány előadó a 38. Kaláka Fesztivál fellépői közül.

Kiállítások, családi programok lesznek az idén 40 éves Bükki Nemzeti Park jubileuma alkalmából. A koncertek a 200 éve született Arany János tiszteletére kerülnek megszervezésre. Mindez Egerben és a csodálatos Bükkben.

A megalakulásának 40. évfordulóját ünneplő Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) ad otthont idén a Magyarországi Nemzeti Parkok Hetének, melynek keretében a fesztivál idején az Eszterházy téren a hagyományos kézműves vásár és mesterség-bemutatók mellett természetismereti játszóházak és foglalkoztatók is lesznek az ország nemzeti parkjainak közreműködésével.

A „Nemzeti Parki Termék” védjegyes alkotók országos kiállítása a Templom Galériában lesz látható. Tárlatokat kínálunk a csodálatos Bükkről a Vitkovics-házban és a Bródy Sándor Könyvtárban is. A Kaláka Fesztivál és a BNPI „A Bükk csavargó útjain” című versíró pályázatára 254 alkotás érkezett, ezt nagy sikerként értékeljük. A legjobb költemények az Arkt Művészeti Galériában lesznek láthatók/olvashatók. Büszkék vagyunk arra is, hogy a Bükki Nemzeti Park védnöke 2017-ben a Kaláka együttes.

Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából a fesztivál első eseményén. A június 29-én, csütörtökön (ezúttal Felsőtárkányban) megrendezett Verskoncerten a Kaláka Arany János-verseket énekel, közreműködik Huzella Péter, s a költővendég: Lackfi János. Dsupin Pál és Csergő-Herczeg László Arany János Daloskönyvét szólaltatja meg a fesztiválnyitó koncerten a Tinódi Sebestyén Tagiskola kórusának közreműködésével.

Június 30-án, pénteken (a fesztiválnyitó után) az érsekkerti Múzsák ligetében a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság ültet fát a Kaláka együttes közreműködésével. Eger-regE feladatlapos városismerkedési játékunkban idén – elsősorban - Eger védett fáit lehet majd megkeresni.

Július 1-jén, szombaton a Ciszterci templomban „Tíz példázat” címmel Gryllus Dániel – Sumonyi Zoltán legújabb dalciklusa lesz hallható.

A fesztiválozókat (péntektől vasárnapig) napközben koncertek, gyerekprogramok várják az Eszterházy téren, este pedig koncertek váltják egymást a Várban felállított, két színpadon.

Időpont:  2017. június 29 – július 2
Helyszín: Eger
Információ:  kalakafesztival.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek