Nyomtatás

Nagyon mennek a Klépierre magyar bevásárlóközpontjai

2017-01-10 647

klepierreA Klépierre Magyarország újszerű stratégiájának köszönhetően várakozáson felüli eredményekkel zárta a 2016-os évet. A két budapesti és négy vidéki bevásárlóközpontot irányító vállalat nemcsak a bérlői mix és a szolgáltatások kialakításánál, hanem a kommunikáció tervezésénél is az Y és Z generáció minél magasabb elérését helyezte a középpontba.

Új, a fiataloknak szóló márkák a portfólióban

Már a 2015-ös év végén megkezdődött a bérlői-mix újrapozícionálása, amikor a lengyel LPP-vel való sikeres szerződéskötésnek köszönhetően négy új márka, a Sinsay, a Mohito, a House és a Cropp nyitott üzletet a Corvin Plazában, valamint a Reserved is megújította illetve jelentősen ki is bővítette az üzletterét és kínálatát, a Corvin, a Duna, és a Miskolc Plazában egyaránt. A 2016-os év egyik legnagyobb eseménye a Corvin életében, hogy a Decathlon december 3-án megnyitotta második, belvárosi koncepciója alapján kialakított üzletét, amely közel 2000 m2-en várja a sportszerek iránt érdeklődőket.

Vidék sem maradt el a sikerek tekintetében, hiszen a Győr Plazában több, mint 1000 m2-es Casino nyitotta meg kapuit a szerencsejáték kedvelői előtt 2016-ban. A bérlői mix kialakításánal a fő szempontok, hogy a legifjabb, néhány éven belül jelentős vásárlóerőt képező fiatalok is megtalálják igényüknek megfelelő termékeket. Valamint oylan kínálat is megjelenjen a belvárosi és akár vidéki egységekben is, melyek korábban csak az aglomerációban, illetve külső kerületekben, voltak elérhetőek.

Erőteljesebb online jelenlét

Az új termék-kínálat bemutatásához és az új generációk megszólításához szükséges volt a kommunikációs eszközök kiterjesztésére is. 2016-ra teljesen újragondolt kommunikációs mixben lényegesen nagyobb hangsúlyt kapott az online kommunikáció, amelyen belül számos új és újragondolt eszköz kapott helyett, aminek köszönhetően nem csak a plázákba látogatók száma tudott növekedést produkálni, hanem az bevásárlóközpontok weboldalain és közösségi oldalain is jelentősen megnőtt az érdeklődők száma.

Meggyőző eredmények

A fent bemutatott megújulásnak köszönhetően a hat bevásárlóközpont – a 2016 áprilisig tartó vasárnapi zárva tartás ellenére is – látogatószám növekedést tudott produkálni a 2015-ös év hasonló időszakához viszonyítva. Ez egy kimagasló eredmény, tekintve, hogy egy komplett portfóliós átlagról beszélünk. A plázák üzletkihasználtságát tekintve is jelentős növekedés látható: az üres területek m2-e közel egyharmadával csökkent, és összesen több mint 5000 m2 új került bérbeadásra 2016-ban a Klépierre bevásárlóközpontokban. A bérlői forgalom összességében 12 százalékkal növekedett, az egy évvel korábban is bérlői státuszban lévő üzletekre szűkítve pedig 7 százalékos a növekmény az előző év ugyanezen időszakával összehasonlítva.

Mind a Corvin, mind a Duna Plaza weboldalán közel 15 százalékos növekedés látható a látogatók számában az egy évvel korábbi eredményekhez képest, az oldalon végzett munkamenetekben pedig több mint 20 százalékos a bővülés. A megújult stratégiának köszönhetően a Corvin Plaza esetében 36 százalékkal, a Duna Plaza esetében pedig 21 százalékkal növekedett az organikusan az oldalra látogatók száma, de a vidéki bevásárlóközpontok is hasonló növekedés tapasztalható.

„A bevásárlóközpontokban és a weboldalakon tapasztalt látogatószám növekedés egyaránt azt mutatja, hogy 2015 év végén jól jelöltük ki az új irányokat. A 2017-es évben is természetesen ugyanezt a lendületet szeretnénk tartani” - mondta el Polgári Noémi, országos marketing vezető.

(Forrás: www.realista.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek