Nyomtatás

Safe Shorts: a németek újra feltalálták az erényövet?

2017-01-10 2153

safe short 170A tavaly szilveszterkor elkövetett kölni szextámadások után Angela Merkel szembesült azzal, hogy eddigi menekült politikája továbbra sem hozza meg a jó gyümölcsét. A 2017-es új évi ünnepség sokak számára az egy évvel ezelőtti tömeges nemi erőszakok és rablások évfordulója volt. Voltak azonban, akik már felkészültebben mehettek ünnepelni.

Az előző évhez hasonlóan idén is megpróbálták a Németországban legálisan vagy illegálisan tartózkodó migránsok elárasztani a városközpontot. Rendőrségi jelentések szerint közel 1000 fős észak-afrikai menekültekből álló banda randalírozott szilveszter éjszaka. Az ilyen és hasonló támadások ellen találta fel egy német üzletasszony a Safe Shorts („biztonságos rövidnadrág”) névre keresztelt zárható, és riasztóval felszerelt futónadrágot nőknek.

safe short

Megjelenése után az első széria pillanatokon belül gazdára talált az interneten. Egy német vállalkozó álmodta meg és készítette az azt az edzőnadrágot, ami megóvja a női futókat egy lehetséges szexuális támadástól miközben sportolnak. Az első 150 darab egyből elkelt. A nadrág zárral és riasztóval van ellátva, ami védelmet biztosít számukra egy esetleges szexuális támadás esetén. A feltaláló, Sandra Seilz, azt követően alkottam meg a nadrágot, miután három részeg férfi megtámadta őt az erdőben, miközben futott.

A női intim zónákat pajzsként védi az öltözék

"Vedd fel a Safe Shortot, húzd össze az ergonomikusan kialakított high-tech kábeleket, amik tépésálló anyagból készültek. Legyél biztonságban, amíg viseled a nadrágot. A zsinórok elektromos riasztóhoz rögzítettek. ” - mondja Seilz.

Ha bárki megpróbálna bele nyúlni a sportoló nadrágjába, a riasztó azonnal működésbe lép 130 decibel erősséggel, ami elrettenti a támadót.

A nadrág ugyanabból az anyagból készült, mint a golyóálló mellények, így azokat csak elvágni lehet. Seilz azt mondta: „a Safe Shorts háromszoros biztonságot nyújt viselőjének szexuális támadások ellen. Nagyon büszkék vagyunk a végeredményre.” Majd hozzátette „Semmi ok nincs aggodalomra esetleges vészhelyzet esetén, hiszen a mentőautók fel vannak szerelve a szükséges eszközökkel, hogy a nadrágot elvágják.”

safe short2

A nadrágot 149 euróért árulják az interneten. Megrendelők között Japán, Finnország, Svédország, Olaszország, Tajvan és Amerika is szerepelt. A készítők hétköznapokon is viselhető szintén zárható nadrágot szeretnének hamarosan a piacra dobni.

(Forrás: Vigyázó Blog - Perla)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek