Nyomtatás

Top 10 közösségi média marketing trend 2017-re

2017-01-10 1635

magyar marketing fesztivalA 2017-es év is rengeteg lehetőséget rejteget! Tény, ha valaki nem ismeri a legújabb változásokat, trendeket az lemarad a piaci versenyben. Ezért izgalmas a IV. Magyar Marketing Fesztivál meghívása 2017.01.26-ra, ahol egy "tartalmas" nap keretében lehet elkezdeni a felkészülést a 2017-es év üzleti- és marketing kihívásaira, újdonságaira.

Live streaming video

2004-ben a Youtube még szenzációnak számított, hiszen az volt az egyetlen elérhető csatorna arra, hogy feltöltsünk és megnézzük a videókat. Alig telt el 12 év és a mindenki zsebében ott lapuló mobiltelefonok lettek a közvetítő eszközök: és már nemcsak az előre felvett, és szerkesztett verziójú videókat látjuk, hanem a nyers valóságot is. Egy újabb csatorna, ami alkalmas arra, hogy hass a közönségedre, és bizalmat építs azzal, hogy valódi, szűretlen tartalmat osztasz meg.

A chatbotok megváltoztatják a beszélgetéseinket

A mesterséges intelligencia korszakában minden arról szól, hogyan építsük be az emberi tudást a gépekbe. Az egyik ilyen, előremutató applikáció a Facebooké, mely hihetetlen lehetőségeket biztosít a marketingeseknek. A Facebook Messengeren belüli ún. chatbotok pontosan arra lesznek tervezve, hogy képesek legyenek válaszolni a legtöbb vevő által feltett kérdésre emberi beavatkozás nélkül. Ez a megoldás segít majd abban, hogy szorosabb kapcsolatot tarts a vevővel, értékesítési folyamatot támogass – mindezt személyzeti költség nélkül. Ez nem a jövő, ma már a legnagyobb cégek elkezdték használni a chatrobotokat – Magyarországon is.

Lejáró közösségi tartalmak

Az online figyelem felkeltésére és megtartására mindig hatalmas volt, hiszen minden vállalkozás legnagyobb kihívása kitűnni a tömegből, és elnyerni a figyelmet, miközben látszik, hogy az eddig használt és bevált marketingtaktikák már nem fognak úgy működni, mint eddig. A Snapchat úgy döntött, taktikát vált, és olyan tartalmakat készítenek, amik – idővel – elvesznek: a látogatók tisztába vannak azzal, hogy (24 órára) limitálva van az idejük a tartalmak megtekintésre, mielőtt azok eltűnnek. Ezt az előremutató trendet mindenképp ki kéne próbálnod, és le kellene tesztelned a későbbi digitális média kampányaid során.

Az organikus közösségi forgalom egyre nehezebb lesz

A figyelem magadra irányítása, és a figyelem fenntartásánál nincs fontosabb az online világban. Ezt eddig elérted a lájkokkal a Facebookon: nem kellett se könyörögnöd, se fizetned érte, de ez éppen most változik. A Facebook, az Instagram és a többiek sem időrendi sorrendbe teszik ki az idővonalra a frissítéseket, és amíg nem húztad elő a hitelkártyád – szinte –, láthatatlanná tesznek: egy ideje a közösségi médiára is úgy kell tekintened, mint egy fizetős hirdetési felületre.

Ez a tendencia sok üzletet arra kényszerít, hogy visszatérjenek a digitális alapokhoz. Mi tehát a marketinges feladata?

  • Mindent meg kell tenni, hogy minél előrébb kerülj a Google találatok között
  • Készíts email-listákat, hogy elérd a saját közönséged anélkül, hogy a Google vagy a Facebook „beleszólhatna”
  • Dolgozz keményebben a kialakulóban lévő, fejleszthető képességeken, ez az új művészete és tudománya a marketingnek.

Itt az ideje, hogy elkezdj új csatornát kialakítani, és nem csak a közösségi médiába fektetni minden energiád és pénzed.

A megszemélyesítés lesz előnyben

Míg az eszközök, programok egyre okosabbak, az emberek egyre ellenállóbbak az általános tartalmakkal kapcsolatban: ezért a személyes és releváns tartalmak és a hirdetések válnak fontossá.

A Facebook úgy célozza a hirdetéseket, hogy tudja, merre jártál az elmúlt időben az interneten, milyen oldalakat néztél meg, így a kampányok kiválasztásának taktikája a te érdeklődési területed lesz. Azokat a releváns tartalmakat mutatja meg, aminek a legnagyobb a keresési rátája.

A digitális marketing automatizációja eszközöket és adatokat is biztosít ahhoz, hogy a jó tartalmat juttass el, jó időben, a jó közönséghez.

Átláthatóság és a közösség ereje

Ha hibáztál, vagy panasz érkezett a cégedre, eddig zárt ajtók mögött zajlottak: telefonon, levélben, e-mailben. A közösségi csatornák azonban kiteregetik a szennyest.

A Facebookon értékelni lehet a szállodát, az éttermet. Az átláthatóság lesz az új üzleti paradigma. Bár ez veszélye a közösségi médiának kritika esetén, ugyanakkor a legnagyobb segítség a marketingben, ha az elégedett ügyfelek ajánlani akarnak Téged.


A 2017-es év is rengeteg lehetőséget rejteget! Tény, ha valaki nem ismeri a legújabb változásokat, trendeket az lemarad a piaci versenyben. Ezennel meghívunk Téged a IV. Magyar Marketing Fesztiválra, 2017.01.26-án, hogy egy napot tölts velünk és készülj fel a 2017-es év üzleti- és marketing kihívásaira, újdonságaira. 16 előadó, moderált kapcsolatépítés, 40+ kiállító, workshopok, „Milliárdosok klubja”. Egy évben csak 1 alkalommal: www.marketingfesztival.hu (x)



(Forrás: Magyar Marketing Fesztivál - 24.hu)

 

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek