Nyomtatás

Hatalmas siker a lipcsei DreamHacken!

2016-02-08 675

dreamhack lipcseFéktelen fesztivál hangulat, izgalmas eSport versenyek és teltházas LAN-party: a Lipcsében először megrendezett DreamHack hatalmas sikert aratott. Több mint 12.000 látogató özönlötte el az ötös csarnokot, hogy részese legyen a január 22-24. között a most már Németországban is hivatalossá vált svéd licenc premierjének, a Dreamhack-nek, mely a világ legnagyobb eSports fesztiválja. 

A lelátókon az ülések tömve voltak a versenyek során. Koncentrált, feszült csend majd azt követően frenetikus felkiáltás, kirobbanó öröm, – ezek voltak jellemzői időnként a mindent elsöprő erejű eufóriának.

Mindemellett volt egy elszeparált hely a csarnokon belül, mely sosem aludt, hol több mint 1000 hazai és környező országokból érkezett játékos ütötte a klaviatúrát - zongoristákat meghazudtoló tempóban - az eddigi legnagyobb LAN Party három napján.
A kiállítási csarnok DreamExpo / Dreamstore szektorában a legújabb hardvereket, játék kiegészítőket, játékokat mutatták be és értékesítették a késő esti órákig a fegyelmezetten sorban álló +18-as közönségnek, mely vidám egyvelegét adta a játékosok mellett streamereknek, YouTubereknek és Cosplayereknek.

Otthonára talált az eSport és gamer fesztivál Lipcsében. Bevált a szervezők azon koncepciója, hogy egy fedél alá hozzanak egy eSport versenyt, LAN Partyt, kiállítással és számtalan kísérőrendezvénnyel (koncerttel, bemutatókkal) együtt. Egyöntetű a visszajelzés: a szervezők a következő szintre léphetnek.

Elégedett kiállítók

Mindegyik kiállító elégedett volt a vásári eredménnyel. Nemcsak a helyszíni eladások, hanem az üzletkötések száma jelentős volt, XMG notebook és pc-forgalmazótól kezdve, az ASUS computerig (pl. a 34” ívelt monitor premierjének köszönhetően) bezárólag. Ez utóbbi vállalat 10 éves ,,Republic Of Gamers” jubileumát nagy sikerrel ünnepelte

Fanatikus látogatók, nézők

A nézői elvárásának is megfelelően teljesített a DreamHack Leipzig. Az érdeklődés nagyságát mi sem bizonyította jobban, hogy a legtöbb látogató több mint 300 kilométeres körzetből érkezett és bizony végigdekkolta a DreamHack három napját, nem sajnálva a 40 eurós beugrót. Christian Gute vásárigazgató örömmel állapította meg, hogy így kezdésre már 15 országból köszönthettek vendégeket, az élő közvetítéseket pedig több mint egy millióan követték.

Down,- és upload rekordok

Több mint 1.000 játékos vett részt egyszerre a LAN-Partyn, mely Németország eddigi első ilyen jellegű rendezvénye volt.
A látogatói és játéksikerek mellett adatátviteli rekord is született: a csúcsidőszakban a versenyeken több mint 2 gigabyte/másodperci adatáramlás volt mérhető a kábeleken. Összesen több mint 15 terabyte-nyi adatot töltöttek le, illetve fel a játékosok.
Figyelemre méltó, átlagosan 300 gigabyte-nyi adatot mentett le egy-egy gamer a DreamHack Leipzig három nap során. Hogy mindez zökkenőmentesen működhetett, abban nagy szerepe volt a Lipcsei vásártársaságnak. Időben és tökéletes műszaki infrastruktúrát biztosított a résztvevők számára.

Összehasonlításképpen: egy átlagos háztartási kapcsolat 50 megabit/másodperc internetkapcsolattal már elég gyorsnak minősül. Lipcsében 10 gigabit/másodperc állt a gamerek rendelkezésére.

Fesztiválprogram a tribün-közönségnek

Kiállítói partyk, showcats, koncertek, Cosplay-verseny kísérte a mérkőzéseket, bemutatókat, csúcsidőszakban helyhiányt okozva a tribünön. Ismert YouTuberek, sztárelőadók tüntetek fel és elegyedtek beszélgetésbe a nézőkkel.
Aki pedig egy kis nyugalomra vágyott, annak Relaxzóna állt a csarnok csendesebb szegletében a rendelkezésére. Nemcsak a játékosok, de a megfáradt látogatók is feltankolhattak, erőt gyűjtve a következő megmérettetéshez.

DreamHack Leipzig-ről

A svéd DreamHack hivatalos német plattformja. Évente kerül Lipcsében megrendezésre. Fő vázát számos az eSport verseny alkotja (hat különböző nyereménykategóriában), mellyel egyidőben 1.000 játékos helyszíni LAN Party-ja zajlik, mindezt DreamExpo / DreamStore vásárlással egybekötött kiállítás kíséri és fesztivál karakterét Cosplay, valamint számos egyéb rendezvény adja.

DreamHack-ről

A világ legnagyobb computer-fesztiválja. Évente kétszer (júniusban és novemberben) kerül megrendezésre. Magját a LAN Party alkotja, ugyanakkor lehetőséget nyújt eSport tudás és kreativitás kipróbálására, zenés koncertekkel és játékfejlesztők előadásaival fűszerezve, elősegítve a játék,- és internet kultura elterjesztését. 2014-ben 104.000 látogatót regisztráltak Jönköpingben, az online-közvetítéseket több mint 15 millióan követték.

A következő Dreamhack Leipzig 2017. január 13-15. között kerül megrendezésre.


(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek