Nyomtatás

EuroShop 2014: bemutatkozik a "Lighting Designer's Zone"

2013-12-17 2027

Az EuroShop szakvásáron belül minden eddiginél nagyobb ütemben fejlődik a világítással foglalkozó kínálati csoport.  A világítás területe 2014-ben a 11-es vásárcsarnok teljes, 16.600 négyzetméternyi területére kiterjed.

Itt vonultatják fel a boltvilágításra szolgáló modern fénytechnika és fényberendezés teljes skáláját az eladás-ösztönzési fényektől a boltberendezés érzelemvilágát hangsúlyozó, vállalati arculatot erősítő megoldásokon át a fokozott energiahatékonyságú vagy fenntartható fényépítészetig.  Egy ugyanis biztos: a fény fontos eszköze a kereskedelemnek ahhoz, hogy a bevásárlás érzéki élmény legyen. A világításnak egyszerre több feladata is van – a gyors tájékozódás megkönnyítésétől a hangsúlyok kiemelésén át a bolt hangulatának megteremtéséig.

Ebből következően egyre több tervező szakosodott a kiskereskedelmi világítási koncepciókra. Az EuroShop pontosan ezeket az önálló fénytervezőket és dizájnereket kívánja egy külön platform, a „Lighting Designer´s Zone“ keretében kiemelni. Ezt a kiemelt kiállítási területet a 11-es vásárcsarnok központi területén találjuk meg. A nemzetközi kereskedelmi szakemberek itt tájékozódhatnak az aktuális projektekről és a fénytervezési lehetőségekről, valamint tanácsadást is kapnak egyedi fénytervezési megoldásokhoz. A „Lighting Designer´s Zone“ az EuroShop „Designer Village“ koncepciójához hasonlít, amit 2005-ben kifejezetten a kiskereskedelemre összpontosító építészeknek és tervezőknek hozták létre, és kezdettől fogva sikeres része a seregszemlének.


Legfontosabb tudnivalók az EuroShop szakvásárról:
Az EuroShop-ot 1966-ban rendezte meg először a Messe Düsseldorf. A háromévente visszatérő rendezvény szakmai védnöke az Európai Kereskedelmi Intézet, az EHI Retail Institute. Az EuroShop négy önálló kínálati csoportból tevődik össze: az EuroConcept területén az üzletberendezés, a boltépítés, a világítástechnika, a padlóburkolatok, az építészeti és boltberendezési, valamint hűtőbútor- és hűtőberendezés-kínálatot fogja össze.

EuroSales néven azt a kínálati csoportot ismerhetjük meg, amely a vizuális marketing és a merchandising területét világítja meg minden részletében, míg az EuroCIS szektort teljes egészében a kiskereskedelmi technológiának szentelik, az EuroExpo pedig a standépítés és –tervezés, valamint a rendezvények világát mutatja be. A megelőző, 2011-ben rendezett EuroShop 53 ország 2036 kiállítóját mutatta be mintegy 108.000 négyzetméternyi nettó kiállítási területen több mint 107.000 szakmai látogatónak, akik 60,2 százaléka Németországon kívülről érkezett.

További felvilágosítás: www.euroshop.de

 


(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek